Σελίδες

«Η θεωρητική προτρέχουσα σύλληψη της μελλοντικής κοινωνίας είναι απαραίτητη ώστε να φωτίζεται ο πρακτικός υπέρ της αγώνας. Έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μην είναι τυφλός είτε σχεδόν τυφλός, αλλά συνειδητοποιημένος και εμπνευσμένος.»


10 απλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας. Κλασικός μαρξισμός και Λογική της Ιστορίας

Μαθήματα Ιστορίας του μαρξισμού
Πρόγραμμα μελέτης

Ευχαριστούμε τους συντρόφους ή/και τους φορείς που προωθούν την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και παραπέμπουν στον ιστοχώρο "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ",
πρέπει ωστόσο να είναι ξεκάθαρο στους αναγνώστες μας πως το μπλόγκ ούτε προωθεί, ούτε σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο φορέα της κομμουνιστικής αριστεράς,
η στράτευσή μας είναι με το κομμουνιστικό κίνημα εν γένει, γνωρίζοντας πως ο ρόλος της θεωρίας είναι πολύ διαφορετικός.


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

W. F. HAUG. Εισαγωγικά μαθήματα στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ"


Ο W. F. Haug γεννήθηκε το 1936 στο Esslingen της Γερμανίας και σπούδασε φιλοσοφία, φιλολογία και θρησκειολογία στα Πανεπιστήμια της Τυβίγγης, του Μονπελλιέ, της Περούτζα κι ιδιαίτερα του Δυτικού Βερολίνου. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1965 με μιαν εργασία πάνω στο θέμα: «Ο Σαρτρ και η δόμηση του παράλογου». Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Βερολίνου. Από το 1959 εκδίδει Das Argument (Το Επιχείρημα), περιοδικό για την Φιλοσοφία και τις Κοινωνικές Επιστήμες, που θεωρείται το πιο σοβαρό και θεμελιωμένο περιοδικό της μαρξιστικής επιστήμης στην Δυτική Γερμανία.
Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και μελέτες και τα βιβλία: Κριτική του Παραλογισμού (2η έκδοση 1976), Ο αβοήθητος Αντιφασισμός (3η έκδοση 1970), Κριτική της Αισθητικής του Εμπορεύματος (5η έκδοση 1976). Προσεχώς δημοσιεύει τη μελέτη: «Ύπαρξη και Συνείδηση στο «Κεφάλαιο».

HAUG. Εισαγωγικά μαθήματα στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" Περιεχόμενα με συνδέσμους
ή
HAUG. Εισαγωγικά μαθήματα στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" Περιεχόμενα με συνδέσμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου