Σελίδες

«Η θεωρητική προτρέχουσα σύλληψη της μελλοντικής κοινωνίας είναι απαραίτητη ώστε να φωτίζεται ο πρακτικός υπέρ της αγώνας. Έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μην είναι τυφλός είτε σχεδόν τυφλός, αλλά συνειδητοποιημένος και εμπνευσμένος.»


10 απλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας. Κλασικός μαρξισμός και Λογική της Ιστορίας

Μαθήματα Ιστορίας του μαρξισμού
Πρόγραμμα μελέτης

Ευχαριστούμε τους συντρόφους ή/και τους φορείς που προωθούν την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και παραπέμπουν στον ιστοχώρο "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ",
πρέπει ωστόσο να είναι ξεκάθαρο στους αναγνώστες μας πως το μπλόγκ ούτε προωθεί, ούτε σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο φορέα της κομμουνιστικής αριστεράς,
η στράτευσή μας είναι με το κομμουνιστικό κίνημα εν γένει, γνωρίζοντας πως ο ρόλος της θεωρίας είναι πολύ διαφορετικός.


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Α. Λεόντιεφ. Δραστηριότητα. Συνείδηση. Προσωπικότητα


Ο Αλέξης Λεόντιεφ [1903-1979], καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αφιέρωσε 55 χρόνια της ζωής του στην ψυχολογική έρευνα και για 45 χρόνια ήταν ο αρχηγός του πιο σημαντικού και του πιο γόνιμου ψυχολογικού ρεύματος της Σοβιετικής Ένωσης.
Στις αρχές της δεκαετίας του 70 δημοσίευσε, στην επιθεώρηση "Questions de Philosophie", σειρά άρθρων αφιερωμένων στα θεωρητικά και μεθοδολογικά προβλήματα της ψυχολογίας.
Από τα άρθρα αυτά απαρτίστηκε η παρούσα εργασία που πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 στη Σοβιετική Ένωση. Είναι το τελευταίο βιβλίο του Λεόντιεφ κι αποτελεί ένα είδος επιστημονικής διαθήκης.
Αυτό το βιβλίο του Λεόντιεφ είναι ένα θεωρητικό και μεθοδολογικό δοκίμιο, που εκθέτει με μορφή εξαιρετικά σύντομη και πυκνή την ψυχολογική θεωρία της δραστηριότητας και τις απόψεις του συγγραφέα για τη συνείδηση και την προσωπικότητα.
Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη: Το πρώτο [κεφάλαια Ι και II] είναι αφιερωμένο στην ανάλυση της έννοιας της αντανάκλασης και τη γενική συνεισφορά τον μαρξισμού στην επιστημονική ψυχολογία. Κι αποτελεί εισαγωγή στο κεντρικό μέρος του βιβλίου [κεφάλαια III και IV] όπου εξετάζονται τα προβλήματα της δραστηριότητας, της συνείδησης και της προσωπικότητας. Το τελευταίο μέρος δεν είναι συνέχεια των προηγουμένων, αλλά μια πρώτη μελέτη του συγγραφέα πάνω στην ψυχολογία της συνείδησης.


Α. Λεόντιεφ. Δραστηριότητα. Συνείδηση. Προσωπικότητα DJVU Djvu OCR Περιεχόμενα με συνδέσμους
ή
Α. Λεόντιεφ. Δραστηριότητα. Συνείδηση. Προσωπικότητα DJVU Djvu OCR Περιεχόμενα με συνδέσμους

4 σχόλια:

 1. οποτε βρεις το χρονο γραψε μερικες οδηγιες για το συνδυασμο ocr και αυθεντικου. εχω καπου το djvu Express Enterprise v5.1 και τον editor αλλά δεν εχω ασχοληθεί.

  καλη χρονια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή χρονιά και σε σένα.

  Δες στο αριστερό τμήμα του blog:
  Προγράμματα που χρησιμοποιώ για τη δημιουργία βιβλίων Djvu με OCR.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα συγχαρητήρια μου για την ωραία και διαφωτιστικη σας Δουλειά.Το συγκεκριμένο βιβλίο Δεν μπορώ να το κατεβάσω.
  Πάντως, γνώμη μου είναι να συνεχιστεί η ωραία προσπάθεια σας. Στην σημερινή εποχή, είναι Ανάγκη Διαφωτισμου με τέτοια εγχειρήματα.
  Ναστε καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή