Σελίδες

«Η θεωρητική προτρέχουσα σύλληψη της μελλοντικής κοινωνίας είναι απαραίτητη ώστε να φωτίζεται ο πρακτικός υπέρ της αγώνας. Έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μην είναι τυφλός είτε σχεδόν τυφλός, αλλά συνειδητοποιημένος και εμπνευσμένος.»


10 απλά μαθήματα Σύγχρονης Επαναστατικής Θεωρίας. Κλασικός μαρξισμός και Λογική της Ιστορίας

Μαθήματα Ιστορίας του μαρξισμού
Πρόγραμμα μελέτης

Ευχαριστούμε τους συντρόφους ή/και τους φορείς που προωθούν την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και παραπέμπουν στον ιστοχώρο "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ",
πρέπει ωστόσο να είναι ξεκάθαρο στους αναγνώστες μας πως το μπλόγκ ούτε προωθεί, ούτε σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο φορέα της κομμουνιστικής αριστεράς,
η στράτευσή μας είναι με το κομμουνιστικό κίνημα εν γένει, γνωρίζοντας πως ο ρόλος της θεωρίας είναι πολύ διαφορετικός.


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Χέγκελ. Η επιστήμη της Λογικής


Χέγκελ. Η επιστήμη της Λογικής DJVU Djvu OCR Περιεχόμενα με συνδέσμους
ή
Χέγκελ. Η επιστήμη της Λογικής DJVU Djvu OCR Περιεχόμενα με συνδέσμους


6 σχόλια:

  1. Θα βαρεθείτε να ακούτε ΜΠΡΑΒΟ... Άλλο ένα βιβλίο απαραίτητο για την εμπέδωση του Μαρξικού έργου. Ειδικά εκείνα τα σημεία / στιγμές που ο Χέγκελ αρνείται (χωρίς να το καταλαβαίνει;) τον αντικειμενικό ιδεαλισμό του. Το επόμενο βιβλίο φαντάζομαι πως θα είναι τα Φιλοσοφικά Τετράδια του Λένιν που "διαβάζει" υλιστικά τον Χέγκελ; :-)
    Είναι ανυπολόγιστη η αξία τους και η οργανική τους σύνδεση με τον "Υλισμό και Εμπειριοκριτικισμό" και μια σημερινή τους ζωντανή ανάγνωση τα μετατρέπει σε θεωρητικά "φονικά όπλα" έναντι του χυδαίου εμπειρισμού και του ανορθολογισμού των ημερών μας.

    Μα και αυτό το blog, ένα τέτοιο "όπλο" είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.marxistbooks.gr/filotetr-a.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ allotriosi. Το είχα στα υπόψιν το συγκεκριμένο site αν και λείπουν κάποια κεφάλαια αν το τσεκάρεις με το αγγλικό ΜΙΑ: http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1914/cons-logic/index.htm

    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ καλη δουλεια και παλι!μετα την επιστημη της λογικης περιμενουμε την φαινομενολογια του πνευματος, και κριτικη του πρακτικου και του καθαρου λογου του Καντ, ισως και την μονιστικη αντιληψη του πλεχανωφ που "δημιουργησε μια ολοκληρη γενια μαρξιστων στην Ρωσια"(Β.Ι.Λενιν)
    Και παλι συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "мονιστικη αντιληψη του πλεχανωφ"

    ε εντάξει αυτό δεν χρειάζεται νομίζω , πήγαινε στις εκδόσεις αναγνωστίδης θα το βρεις σε πολύ φθηνή (εως εξευτελιστικη) τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρακαλώ, τη "Φιλοσοφία του Δικαίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή